Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

NETTIJENKIT.COM

-41 Buick coupe 8900,- dollaria

myyty 

-56 Dodge 13500,- dollaria

myyty

-46 Chevrolet pick up 11500,- dollaria

myyty

-65 Chevrolet Impala 2d HT 9500,- dollaria

myyyty

-55 Buick Century 4d HT

5900,- dollaria

myyty

-43 Buick 8000,- dollaria

Myyty

-29 Ford A model Rod

14400,- dollaria

myyty

JOHNIN TOIMINTATAPA:

Autot jotka näet näillä sivuilla myynnissä, ovat pääsääntöisesti yksityisten ihmisten myyntiin laittamia, eivätkä ole Johnin, tai minkään autoliikkeen hallussa.

Autoansa myyvät ihmiset ottavat Johniin yhteyttä ja pyytävät häntä myymään omistamansa auton. Näitä myyntipyyntöja tulee Johnille n. 20-30 päivässä. Siksi tarjonta on näin runsasta.

Usein nämä autot on omistajan toimesta myynnissä muuallakin, joten saatat surffaillessasi löytää saman auton myös joltakin muulta myyntipalstalta.

Osa autoista on myös etsitty pyynnöstä, jolloin John kyselee autokerhoista yms. sopivia kandidaatteja. 

AUTOJEN MYYNTIAJAT

Koska autot jotka John ottaa myytäväksi ovat hinnoiltaan edullisia ( keskihinta lienee n.10000 dollarin kieppeillä ) ja asiakaskunta laaja, ei niiden myyntiaika yleensä ole kuin muutama päivä. Mitä edullisempi auto , sitä nopeammin se luonnollisesti menee. Jotkut autot on myyty jopa muutamassa minuutissa. Joten yli kaksi viikkoa vanha ilmoitus tarkoittaa käytännössä myytyä autoa.

YLI KAKSI VIIKKOA VANHAA AUTOA EI KANNATA KYSELLÄ

Joskus voi käydä niinkin ikävästi että ilmoituksen auto on jo myyty kun se ilmestyy tälle nettisivulle...

Ota huomioon että näitä myydään ja esitellään useassa maassa ja vielä Jenkeissä paikallisestikin joten nopeus on valttia jos joku auto kiinnostaa. Välillä samasta autosta kiinnostuu useampi ja silloin se jonka rahat ovat ensin perillä on voittaja.

HYVÄ MYÖS OTTAA HUOMIOON:

Autot voivat olla mistä päin maata tahansa eikä John itse näe "elävänä" montaakaan niistä. Joten jos haluat että joku ulkopuolinen tarkistaa auton kunnon, voit tilata Johnin kautta palvelun jossa auto käydään läpi ja valokuvataan joka puolelta. Palvelun hinta vaihtelee riippuen siitä missäpäin maata auto on, ja on suuruusluokkaa 250 - 350 dollaria ( 03/19 ) . HUOM. Edullisimmat autot menevät usein niin nopeasti ettei niille ehkä edes ehdi teettää tutkimusta koska joku ostaa sen ”alta” .


Kannattaa varautua myös siihen että autoa voi joutua jokatapauksessa fiksaamaan joiltakin osin että sen saa tieliikennekelpoiseksi Suomessa. Esim. vaikkapa puuttuva pysäköintijarru, rodin lokasuojattomuus, liian tehokas tekniikka ym.

Tällaista 40 - 90 vuotta vanhaa autoa, osti sen sitten Suomesta tai mistä tahansa, täytyy aina pitää projektina. Projektin vaativuus ja taso vain vaihtelee tapauskohtaisesti. Mutta periaatteessa hinta ja kunto usein kulkevat käsi kädessä.

Alle 6000 dollarin autossa on takuuvarmasti jotain tekemistä yhdessä tai useammassa kohtaa.


Jos haet autoa joka on kuin pakasta vedetty näyttelypeli, on sinun katseltava joitakin toisia nettisivuja.

Täältä löytyy kohtuuhinnoiteltuja käytössä olevia autoja joissa usein on jotain epätäydellisyyksiä, joiden haitta-aste on sitten makuasia. 

KUN KIINNOSTAVA YKSILÖ LÖYTYY

Kun huomaat mieleisesi yksilön voit pyytää siitä lisäkuvia/-tietoja Niitä saa Johniltä tai joissain tapauksissa jopa minulta yhteydenottolomakkeella pyytämällä. Riippuen myyjästä, mutta usemmiten valokuvien määrä ja laatu ei ole aina sitä mitä ehkä olet tottunut näkemään esim. Ebayssa. ( kts. ”hyvä ottaa huomioon” )

Yksilöithän kysymyksessäsi mitä haluat tietää lisää ko.autosta.

MITÄ AUTON HINTAAN KUULUU ?

Hinta jonka näet auton yhteydessä sisältää auton hinnan ja Johnin palkkion. Yksikkö on dollari.

Hinnat ovat valmiiksi tiukkoja, joten hinnasta saatat saada pois vain pari sataa jos käy hyvä tuuri.

Niihin ei ole pumpattu tinganvaraa niinkuin autokaupoissa usein on tapana.. Ja autot menee nopeasti kaupaksi joka tapauksessa niin myyjän ei tarvitse tinkiä hinnastaan

MAKSAMINEN JA RAHALIIKENNE:

Auto + maarahti satamaan maksetaan aina etukäteen Johnille. Hän hoitaa paperityöt myyjän ja ostajan välillä sekä järjestelee rahdin satamaan sekä edelleen rahdin tänne Suomeen.

RAHTIKUSTANNUKSET

1.Auto täytyy USA:ssa kuljettaa ensin satamaan (interstate shipping) ja siitä maksetaan rahtimaksu. Tämän suuruus määräytyy etäisyyksien mukaan, ja vaihtelee n. 300 dollarista n.900 dollariin. Mutta on yleensä jossain 600 -700 dollarin kieppeillä.

2.Laivarahti Suomeen ( Shipping to Finland ) maksaa lähtösatamasta ja varustamostaja auton koosta yms. riippuen n.1300 dollaria - n.2000 dollaria. Tyypillisesti kuitenkin n. 1800 dollaria.

Kun varaudut yhteensä n.2500 dollarin rahtikustannuksiin, ei budjettisi muutu radikaalisti.     

MITÄ MUITA KUSTANNUKSIA TULEE ?

Suomessa, autoa maahantuotaessa autosta täytyy maksaa muutamia maksuja.

1.Rahtiliikkeestä riippuen huolintamaksut ja kontin purkamiset yms. ja siihen liittyvät palvelut esim. tullaus.

Näiden kustannuskokoluokka on n. 400 euroa

2.Tullimaksu. Jos autosi on alle 5000 dollarin hintainen, tai/ja alle 30 vuotta vanha tai/ja se ei ole alkuperäisen oloinen eli sillä ei katsota olevan ns. museoarvoa. silloin joudut maksamaan 10% Tullin. Maksun suuruus lasketaan auton hinta + laivarahti yhteissummasta.

3.Arvonlisävero. Arvonlisävero on 24% joka lasketaan mahdollisen tullimaksun lisäämisen jälkeen auton + laivarahdin hinnasta.

4.Autovero. Autovero määräytyy uuden vastaavan auton hinnasta ikävähennysten kautta. Näin 50-luvun lopun autojen autovero on 20,- euron luokkaa

5.Rekisteröinti, vakuutukset, rekisterikilvet, katsastus yms. n.200-500 euroa


Monesta seikasta riippuen, erityisesti myös dollarin kurssista, lopullinen auton hinta euroissa on jonkin verran suurempi kuin sen ostohinta on dollareissa.


AUTON NOUTOPAIKKA SUOMESSA

Autot noudetaan sen tultua maahan joko Haminasta , Hämeenlinnasta tai Helsingistä. Noutopaikka riippuu lähtösatamasta USA:ssa